Je huis beveiligen met een Ajax alarmsysteem Als je waardevolle spullen in huis hebt, is het belangrijk om je huis goed te beveiligen. Een alarmsysteem is een effectieve manier om inbrekers af te schrikken en je huis te beschermen. In dit artikel bespreken we hoe je je huis kunt beveiligen met een Ajax alarmsysteem.

Wat is een Ajax alarmsysteem?

Een Ajax alarmsysteem is een draadloos alarmsysteem dat gebruikmaakt van een combinatie van sensoren, camera’s en een centrale hub om je huis te beveiligen. Het systeem werkt via een internetverbinding en kan worden bediend via een app op je smartphone.

Voordelen van een Ajax alarmsysteem

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een Ajax alarmsysteem. Hier zijn er een paar:
 • Het systeem is draadloos en daardoor makkelijk te installeren.
 • Het systeem is eenvoudig te bedienen via een app op je smartphone.
 • Het systeem is uit te breiden met extra sensoren en camera’s.
 • Het systeem heeft een lange batterijduur en werkt ook bij stroomuitval.
 • Het systeem heeft een zeer hoge detectiesnelheid en nauwkeurigheid.

Hoe werkt een Ajax alarmsysteem?

Een Ajax alarmsysteem werkt via een combinatie van sensoren, camera’s en een centrale hub. De sensoren detecteren beweging en trillingen en sturen deze informatie door naar de centrale hub. De hub verwerkt deze informatie en stuurt een melding naar je smartphone als er een alarm wordt geactiveerd.

Sensoren

Een Ajax alarmsysteem maakt gebruik van verschillende soorten sensoren om je huis te beveiligen. Hier zijn er een paar:
 • Bewegingssensoren: deze sensoren detecteren beweging in een bepaalde ruimte en sturen een melding als er beweging wordt gedetecteerd.
 • Deursensoren: deze sensoren detecteren wanneer een deur wordt geopend en sturen een melding als een deur wordt geopend zonder dat het alarmsysteem is uitgeschakeld.
 • Raamsensoren: deze sensoren detecteren wanneer een raam wordt geopend en sturen een melding als een raam wordt geopend zonder dat het alarmsysteem is uitgeschakeld.
 • Trillingssensoren: deze sensoren detecteren trillingen en sturen een melding als er trillingen worden gedetecteerd, bijvoorbeeld bij een poging tot inbraak.

Camera’s

Een Ajax alarmsysteem kan ook worden uitgebreid met camera’s. Deze camera’s kunnen live beelden streamen en opnames maken als er een alarm wordt geactiveerd. De beelden worden opgeslagen in de cloud en kunnen worden bekeken via de app op je smartphone.

Centrale hub

De centrale hub is het brein van het Ajax alarmsysteem. Alle informatie van de sensoren en camera’s komt binnen bij de centrale hub en wordt verwerkt. Als er een alarm wordt geactiveerd, stuurt de centrale hub een melding naar je smartphone.

Hoe installeer je een Ajax alarmsysteem?

Het installeren van een Ajax alarmsysteem is vrij eenvoudig en kan in principe door iedereen worden gedaan. Hier zijn de stappen die je moet volgen:
 1. Bepaal welke sensoren en camera’s je nodig hebt voor je specifieke situatie. Je kunt de Ajax Configurator gebruiken om een systeem op maat samen te stellen.
 2. Installeer de centrale hub op een centrale plek in je huis, bijvoorbeeld in de woonkamer of hal.
 3. Verbind de centrale hub met je internetrouter met behulp van een ethernetkabel.
 4. Installeer de Ajax-app op je smartphone en maak een account aan.
 5. Voeg de sensoren en camera’s toe aan het alarmsysteem via de app.
 6. Installeer de sensoren en camera’s op de juiste plekken in je huis. De Ajax-app kan je helpen bij het vinden van de juiste locaties.
 7. Test het alarmsysteem om te controleren of alles correct is geïnstalleerd.
Als je hulp nodig hebt bij het installeren van je Ajax alarmsysteem, kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van Ajax.
Share:

Leave a comment